نقش اراده در افزایش ضریب موفقیت
يكشنبه, ۱۰ خرداد ۱۳۹۴، ۰۲:۱۶ ب.ظ
اراده چیزی نیست که با خواندن در کتاب به دست ببیاید اراده یک تصمیم است یک نیروی فوق العاده که فقط زمانی بدست می اید که انسان به پیشرفت و آینده اش و اتفاقی که در آینده قرار است با صبر و تلاش برایش بیفتد و هنوز نیفتاده است(مثل قبول شدن در دانشگاه) فکر کرده و در حال حاضر به آن اهمیت بدهد، غیر از این باشد اراده ای در کار نیست.
وقتی انسان به آن اتفاق و موفقیت بیشتر از مسایلی که الان پیش رویش است اهمیت بدهد ( مثل زمانیکه اطرافمان پر از جذابیت ها و تفریحات مورد علاقه مان است ) و البته برای بدست اوردنش تلاش کرده و سختی ها و رنج هایی که ممکن است بوجود اید را تحمل کند یعنی فرد با اراده ای است.
راهکارهای تقویت اراده
در این بخش برای تقویت اراده راهکارهایی پیشنهاد شده که پیش از بیان این راهکارها بهتر است فرد با اراده و در مقابل آن، فرد بیثبات و فاقد اراده را توصیف کنیم. فرد با اراده کسی است که ابتدا دربارة کارش به خوبی تأمل میکند، سپس تصمیم به انجام دادن آن میگیرد و با فعالیت و ثبات قدم، آن را اجرا میکند. بنابراین، پافشاری بر تصمیمی غلط یا داشتن میلی بلندپروازانه، ثبات قدم نیست. در مقابل، فردی که دارای اراده ضعیف است، با کمترین مشکل از انجام دادن کارِ خود دلسرد میشود و از انجام دادن آن باز میماند.
برای تقویت اراده، پیمودن مراحل ذیل لازم است:
1. باید کارهای خود را به دقت ارزیابی کنید. در این مرحله، باید به مدت چهار روز و هر روز پنج دقیقه، اعمال و رفتار خود را بسنجید و بررسی کنید که اعمال شما چقدر با اراده است. آیا پس از اراده، پیگیری و ثبات دارید یا احساسات و محرکهای بیرونی شما را متوقف میکند؟ در ضمن، تعیین کنید که چند درصد از اعمال شما، از روی عادت و فاقد اراده است. در این مرحله، پی خواهید برد که اراده شما، دستکم در بعضی موارد، نارسا است و ملاحظه خواهید کرد که اگر بعضی از اعمال شما با ارادة قوی انجام شود. بازده بیشتری خواهید داشت و لذا به اهمیت تقویت اراده پی خواهید برد.
2. در مرحلة دوم، باید از تلقین استفاده کنید؛ تلقینهای منفی را به تدریج از خود دور کنید و مثلاً جمله «من همیشه کارهای خود را ناتمام رها میکنم» یا «هر چیز کوچکی اراده مرا متزلزل میکند» را از خاطر خود بزدایید. در عوض، به خود تلقین کنید که: «کسب اراده قوی برای من آسان است و من برای به دست آوردن آن خواهم کوشید».
3. هر روز چند کار ارادی برای خود ترتیب دهید. این کارها باید مستلزم جد و جهد واقعی باشد. همچنین این کارها نباید خارج از توانایی فعلی شما باشد؛ برای مثال هر روز صبح برنامهای را برای تمام روز تنظیم کنید. این برنامه باید بدون افراط و زیادهروی باشد. سپس به هر قیمتی آن را دنبال کنید. هیچ چیز نباید مانع کار شما شود.
4. تعداد کارهای ارادی و میزان مشکل بودن آنها را به تدریج افزایش دهید.
5. هر شب، اعمال خود را محاسبه کنید. رفتارهای ارادی موفق و موارد ضعف را یادداشت کنید. در موفقیتها شکرگزار باشید و در صورت ضعف، در صدد رفع آن برآیید.
6. همة نیروهای ما از خدا است، پس باید در برابر موانع، از خداوند کمک جوییم. ارادة ما نیز باید در جهت اراده خداوند باشد؛ یعنی، چیزی را اراده کنیم که مورد رضایت و اراده حق تعالی است. افرادی که اراده آنها در جهت معصیت است، ثبات قدم ندارند و زود در برابر مشکلات در میمانند، ولی اگر انسان به دنبال رضای خداوند در جهت انجام وظیفه باشد، مسلما اراده او آهنین و خلل ناپذیر خواهد شد.
نوشته شده توسط: نگارمکاریان
۹۴/۰۳/۱۰