نوشته های احسان

بگذار و بگذر

نوشته های احسان

بگذار و بگذر

نوشته های احسان

*/ سعی کن آنقدر کامل باشی که بزرگترین تنبیه تو برای دیگران گرفتن خودت از آنها باشد. ( پائولو کوئیلو)
*/ آرامشی که اکنون دارم،مدیون انتظاری است که دیگر از کسی ندارم(سیلویا پلات)
*/ تا باد مخالف نباشد، بادبادک بالا نمی رود!
*/میخوای واسه هدفت تلاش کنی یا میخوای یه عمر حسرت بخوری؟؟!!
*/ بندبازها درست موقع سه قدم آخر می‌میرن. چون فکر می‌کنند دیگه رسیدن و اون سه قدم رو با غرور بر‌می‌دارن.
*/ یگانه صافکار دلهای تصادفی خداست...
*/بدی بزرگ شدن اینه که دیگه زخمامون با بوس کردن خوب نمیشه!
*/ ﻗﺪﺭﺕ ﮐﻠﻤﺎﺗﺖ ﺭﺍ ﺑﺎﻻ ﺑﺒﺮ ﻧﻪ ﺻﺪﺍﯾﺖ ﺭﺍ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﺭﺍﻥ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﺭﺷﺪ ﮔﻠﻬﺎ ﻣﯿﺸﻮﺩ ﻧﻪ ﺭﻋﺪ ﻭ ﺑﺮﻕ !
*/برای قایق های بی حرکت، موج ها تصمیم می گیرند..
*/به ما گفتن یک‌بار بیشتر زندگی نمی‌کنی، ما هم پاشدیم، جمع کردیم و رفتیم که زندگی کنیم، نگو همین پاشدن، جمع کردن و رفتن خودِ زندگی بود!
*/انسان مدام باید مشغول کار باشد. سازندگی کند، وگرنه از درون پوک می شود. و بیکاری بدتر از تنهایی است. آدم بیکار در جمع هم تنهاست ...

۸ مطلب در خرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است


 

جامعه > آموزش - درحالی که معاون آموزشی وزیر علوم می گویند ایران در تربیت متخصصان، توجهی به بازار کار نداشته و به نوعی به بیراهه رفته است، اما آماری در مجله فوربس منتشر شده که نشان می دهد، ایران یکی از سه کشوری است که بیشترین مهندسان را در خود جای داده است.

امید‌ کریمی: بزرگترین جمعیت بیکاران ایران، تحصیل‌کرده‌ها هستند. آنهایی که سری در سرها دارند، همیشه در کنار کپی شناسنامه و کارت ملی،‌ یک کپی از مدرک لیسانس‌شان هم دارند و البته به دنبال شغل می گردند. و البته همیشه این سوال مطرح بوده است که چرا فارغ التحصیلان برخی رشته ها بیکارند؟ پاسخ یکی از مسوولان وزارت علوم هم این است: «متاسفانه طرح آمایش آموزش عالی در ایران نهایی نشد و در حال حاضر توسعه آموزش عالی بر اساس تقاضای جامعه است نه بر اساس آمایش. بخش نیاز سنجی برای توسعه آموزش عالی به دستگاه های اجرایی و نهادهای اقتصادی برمی گردد. آن ها باید در این زمینه به وزارت علوم کمک کنند و مشارکت داشته باشند.» (اینجا را بخوانید)

همین دو روز پیش بود که رضا فرجی‌دانا، وزیر سابق و محبوب علوم در نخستین همایش خیرین آموزش عالی، برای اولین بار به هشت سال دولت محمود احمدی نژاد تاخت، آن هم به دلیل توسعه بی‌رویه آموزش عالی: «توسعه کمی آموزش عالی دانشگاه‌ها در هشت سال گذشته دودمان آموزش عالی را به باد داد.» (اینجا را بخوانید)

پیش تر از آن هم مجتبی شریعتی‌نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم در انتقاد به توسعه بی‌حساب و کتاب آموزش عالی گفته بود: «وقتی برای 20 هزار نفر داوطلب جذب هیئت علمی با مدرک دکتری فقط ۲هزار نفر ظرفیت۱۰ برابر نیاز سرمایه گذاری شده است.»

و نکته قابل تامل‌تر سخنان این مسئول این بود: «اگر چه فقط 15 درصد از کل جمعیت دانشجویی در دانشگاه های دولتی تحصیل می‌کنند؛ اما بخش اعظم کیفیت آموزشی را همین ۱۵ درصد پوشش می دهند. دانشگاه های دولتی همچنان باید در حفظ و ارتقای کیفیت نقش پیشرو را داشته باشند و از رشد کمی بی هدف پرهیز کنند.» (اینجا)

و شاهد این توسعه عجیب و غریب که البته همه آن در دولت محمود احمدی‌نژاد اتفاق نیفتاده و ریشه در دولت های قبل هم دارد، از غیب رسید؛ مجله اقتصادی فوربس آماری سالانه از فارغ‌التحصیلان مهندسی دنیا ارائه داده است که در کمال شگفتی،‌ ایران نه تنها یکی از ۱۰ کشوری است که جمعیت بالایی از مهندسان را هر سال تربیت می‌کند، بلکه یکی از سه کشور اول دنیا هم هست؛

همانطور که در اینفوگرافیک بالا می بینید و البته از آمار مجمع جهانی اقتصاد بیرون آمده است، ایران در رتبه سوم پس از روسیه و آمریکا، هرسال اندکی بیش از ۴ هزار مهندس از ایالات متحده کمتر تربیت می‌کند. و البته بسیار بیشتر از ژاپن که یکی قطب های صنعتی دنیاست، کره که یکی پس از دیگری کشورهای دنیا را با تولیداتش از همه رقم در می نوردد و فرانسه که یکی از ۸ قطب صنعتی دنیاست. هرچند که اگر به نسبت جمعیت در نظر بگیرید، ایران با جمعیت ۷۸ میلیون نفری، هرسال بالاترین مهندس را تربیت می کند. (روسیه ۱۴۵ میلیون نفر جمعیت دارد و آمریکا ۳۲۰ میلیون نفر)

البته نمودار توضیح داده است که اطلاعاتی از فارغ‌التحصیلان مهندسی چین و هند به عنوان پرجمعیت‌ترین کشورهای دنیا، وجود ندارد. 

نکته جالب توجه در این اینفوگرافیک، غیبت چهار کشور از هشت قطب صنعتی دنیاست؛ گروه هشت مشتمل بر کشورهای فرانسه، آلمان، بریتانیا، ایتالیا، ژاپن، ایالات متحده آمریکا، روسیه و کانادا هستند که بیش از ۶۵ درصد اقتصاد دنیا را در اختیار دارند. اما چهار کشور آلمان، بریتانیا، ایتالیا و کانادا در ۱۰ کشور بالاترین فارغ‌التحصیلان مهندسی قرار ندارند. هرچند که حضور کشورهایی همچون ویتنام و اندونزی در این جمع هم تعجب برانگیز است، اما رقابت تنگاتنگ ایران با آمریکا، بسیار قابل تامل می‌نماید. 

در گزارش فوربس هم در این‌باره آمده است: «کدام کشورها سالانه بیشترین تعداد فارغ التحصیلان رشته های مهندسی را دارند؟ بیشترین تعداد فارغ التحصیلان رشته های مهندسی در دنیا در دهه های اخیر متعلق به آمریکا، ژاپن و دیگر کشورهای توسعه یافته بوده است. در حالی‌که هم اکنون این روند تغییر کرده و تعداد زیادی از این فارغ‌التحصیلان در رشته های مهندسی، تولید و ساخت و ساز درکشورهای در حال توسعه آموزش دیده اند. بر اساس تحقیقات انجام گرفته در مجمع جهانی اقتصاد (به استثنای چین و هند) کشور روسیه با آموزش دادن سالانه ۴۵۴ هزار دانشجو در رشته های مهندسی، تولید و ساخت و ساز در رتبه اول، آمریکا با ۲۳۷ هزار و ۸۲۶ دانشجو در هر سال در رتبه دوم و ایران با ۲۳۳ هزار و ۶۹۵ دانشجو در رتبه سوم قرار دارند. کشورهای در حال توسعه مانند اندونزی و ویتنام هم به ترتیب با ۱۴۰ هزار و ۱۰۰ هزار دانشجو در سال جزو ۱۰ کشور اول در جهان در این زمینه قرار دارند.»

توجه کنید که این آمار سالانه فارغ التحصیلان است و نه کل تحصیل‌کرده‌ها. جالب اینکه دانشگاه‌های اسم و رسم‌دار صنعتی ایران، شریف و امیرکبیر، در جمع ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا هم قرار ندارند و حدود رده‌های ۳۰۰، وارد برترین‌های دنیا می‌شوند. و بدتر هم اینکه هنوز چرخ صنعت ایران نمی‌چرخد؛ اقتصاد مبتنی بر نفت است و صنعت هم وارداتی است. هرچند که پیشرفت‌هایی در تولید مقالات علمی حاصل شده است که البته عمده آن در علوم پزشکی بوده و نه صنعت که به مهندسان وابسته است.

البته توسعه رشته‌های مهندسی در دانشگاه‌آزاد، در هر دوره‌ای، و ظریفت سازی برای جذب دانشجوی فنی، یکی از مهمترین دلایل تعداد بالای تربیت مهندس در ایران است. ضمن اینکه از ورود پیام نور به تربیت مهندس و ظرفیت رشته‌های فنی-مهندسی دانشگاه‌های غیرانتفاعی هم نباید گذشت.

این آمار نشان می‌دهد سیاست‌گذاری بسیاری از کشورهای صنعتی دنیا همچون آلمان، بر جذب نیروی تحصیل‌کرده دیگر کشورهاست. همان چیزی که سالهاست در ایران به اسم فرار مغزها شناخته می شود و البته برای ماندن تحصیل‌کرده‌های نخبه، فعالیت دندان‌گیری انجام نشده است. تنها تلاش شده دوره های تحصیلات تکمیلی پررونق‌تر شود. (این گزارش را بخوانید)

طبق آماری ظاهرا بدبینانه، هر سال بیش از ۱۵۰ هزار تحصیل کرده از ایران خارج می شوند. برخی برای ادامه تحصیل و بعضی هم به دنبال شغل و آنهایی هم که برای ادامه تحصیل می‌روند، بر نمی‌گردند.

اما آنچه که پیداست، در آینده هم این موضوع تغییری نخواهد کرد؛ آمار داوطلبان کنکور سراسری چنین چیزی را نشان می‌دهد. از ۸۸۰ هزار نفری که در دو روز گذشته، کنکور سال ۹۴ را پشت سر گذاشتند، حدود نیم میلیون نفر، از رشته علوم تجربی بودند. فقط ۱۸۱ هزار نفر از ریاضی و فنی و ۱۸۱ هزار نفر هم رشته علوم انسانی. (این اینفوگرافیک را دراین باره ببینید)

شاید اگر ۱۰ سال دیگر آمار جهانی بیشترین پزشک و پرستار و کلا تحصیل‌کرده‌های حوزه علوم پزشکی را منتشر کنند، ایران باز هم یکی از کشورهای اول دنیا باشد. هرچند که همین حالا آمار مهاجرت کادر درمانی به ویژه پرستاران بالاست. ضمن اینکه وزارت بهداشت ساز کمبود پرستار را مدت‌هاست زده است و همین بهانه ای است برای افزایش ظرفیت در رشته های مرتبط با پزشکی.

۲ نظر موافقین ۰ ۲۳ خرداد ۹۴ ، ۱۰:۲۱

1. لطفاً خودتان را به طور کامل معرفی نمایید. (نام و نام خانوادگی، سال تولد و محل تولد)

مهران حق‌‌پرست، متولد 1363.

2.  نام رشته تحصیلی آزمون دکتری و رتبه قبولی خود را ذکر نمایید.

رشته برق گرایش کنترل، رتبه1

3.  آیا برای اولین بار است در کنکور دکتری شرکت کرده‌اید؟

بله بار اول بود.

4.  از چه زمانی مطالعه برای کنکور را به‌طور جدی آغاز کردید و تعداد ساعات مطالعه شما به طور میانگین چقدر بوده است؟

از آذر ماه با مقدار ساعت کمی مطالعه‌ام را آغاز کردم که در یک ماه آخر حجم و زمان مطالعه‌ام بیشتر شده بود.

5.  نحوه آشنایی شما با مؤسسه مدرسان شریف چگونه بوده است؟

از طریق دوستانم که سال گذشته از خدمات مدرسان شریف استفاده کرده بودند.

6.  علت ادامه تحصیل خود را بیان فرمائید.

در زمینه کاری احساس کردم باید دانشم گسترده‌تر شود.

7.  بالاترین درصد در دروس شما، مربوط به کدام درس می‌باشد؟

دروس تخصصی 58/52 درصد.

8. شرکت در آزمون‌‌های آزمایشی را چقدر موثر می‌دانید؟

شرکت در آزمون آزمایشی یک ارزیابی از عملکرد مطالعه داوطلب در مدت زمان باقی‌مانده تا کنکور محسوب می‌شود که دانشجو می‌تواند طی آن نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کند و از طرفی شرکت در این آزمون‌ها باعث بالا رفتن اعتماد به نفس می‌شود.

9. توصیه‌ای که شما به عنوان یک رتبه برتر می‌توانید به داوطلبان آزمون دکتری داشته باشید چیست؟

ابتدا انگیزه لازم برای قبولی را در خود ایجاد کنند سپس بر روی مطالعه‌شان تمرکز کافی داشته باشند.

10. عواملی را که باعث موفقیت داوطلب در عبور از مصاحبه دکتری می‌دانید، چیست؟

داشتن مقاله با محتوی علمی خوب، داشتن سوابق اجرایی و عملی.

11.  در صورتی‌که در آزمون قبول نمی‌شدید چه برنامه‌ای برای سال آینده خود داشتید؟

فکر نمی‌کنم دیگر ادامه می‌دادم.

12. عوامل مؤثر در موفقیت شما کدام موارد بوده است؟

پشتکار و تمرکز برروی مطالعه

۰ نظر موافقین ۰ ۱۰ خرداد ۹۴ ، ۱۴:۱۹

مشاوران کنکور ارشد و رتبه‌های برتر سال‌های قبل در همایش موفقیت در کنکور:

چگونه هنر درست درس خواندن را جایگزین زیاد درس خواندن کنیم؟

تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ماه۱۳۹۲

 

دانشگاه امیرکبیر روز دوشنبه، هشتم مهر میزبان «همایش راهکارهای موفقیت در مسیر آزمون کارشناسی‌‌ارشد» بود. این همایش به همت انجمن علمی مهندسی برق و با همکاری موسسه آموزش عالی مدرسان شریف برگزار شد. 
سخنران بخش نخست این همایش مهندس علیرضان قاسمی، کارشناسی‌ارشد برق و مدیر دپارتمان مشاوره و برنامه‌ریزی موسسه مدرسان شریف بود.
او به توضیح نکات و مباحث مهمی پرداخت که توجه به آنها برای همه داوطلبان آزمون کارشناسی‌ارشد، صرف نظر از رشته و گرایش آنها اهمیت دارد. گزارش کامل سخنرانی مهندس قاسمی را اینجا بخوانید.
 
در بخش دوم همایش، سه تن از مشاوران موسسه مدرسان شریف که هر کدام توانسته بودند رتبه‌های برتر آزمون سال‌های گذشته را کسب کنند به بیان تجربیات و توصیه‌های خود در مورد این آزمان پرداختند. 
بابک یزدی، رتبه 2 آزمون دکترا در رشته برق گرایش قدرت، سعید جهانی رتبه 1 رشته IT و احمد عبدی، رتبه 2 مهندسی مکانیک گرایش جامدات سخنران این بخش از همایش بودند.
 
•هنر ندیدن سوال
بابک یزدی، مشاور رشته مهندسی برق در موسسه مدرسان شریف، است. او سخنان خود را با بیان این نکته آغاز کرد که «داستان کنکور کارشناسی‌ارشد به طور کلی با آزمون کارشناسی متفاوت است».
به گفته او پذیرش در آزمون کارشناسی به استراتژی خاصی نیاز ندارد و تنها کافی است داوطلب زیاد درس بخواند و برای رسیدن به رتبه‌های برتر نیز باید درصدهای بالای 80 درصد را کسب کند. 
یزدی تاکید کرد: «اما برای پذیرش در آزمون کارشناسی‌ارشد شما باید هوشمندانه درس بخوانید و طرح و برنامه داشته باشید.»
مشاور رشته مهندسی برق در موسسه مدرسان شریف افزود: «برای کسب رتبه‌های تک رقمی در این آزمون کافی است درصدهایی حول و حوش 50 یا در نهایت 60 درصد کسب کنید به همین دلیل به هیچ‌وجه لازم نیست وقت خود را صرف پاسخگویی به تمام سوالات کنید.»
یزدی «هنر ندیدن سوال» را بسیار مهم دانست و گفت: «در صورتی که اصرار داشته باشید به تمام سوال‌های هر درس پاسخ دهید از یک سو زمان از دست می‌دهید و از سوی دیگر ممکن است به دلیل پاسخ‌های غلط نمره منفی کسب کنید.»
او در پایان سخنان خود بر اهمیت شرکت در آزمون‌های آزمایشی و پاسخگویی به تست‌های فراوان تاکید کرد.
 
•جزوه و کتاب نخوانید
در ادامه احمد عبدی، مشاور رشته مهندسی مکانیک در موسسه مدرسان شریف، با ذکر خاطره‌ای از تلاش‌های بیهوده خود برای پاسخ به یک سوال اشتباه در کنکور کارشناسی‌ارشد تاکید کرد: «فراموش نکنید که بعضی از پرسش‌ها ممکن است اشتباه باشند. در صورتی که وقت زیادی برای پاسخگویی به اینگونه سوالات صرف کنید زمان لازم برای پاسخ به سوالات دیگر را از دست می‌دهید.»
او افزود: «اصلا نباید نگران غیراستاندارد یا اشتباه بودن پرسش‌های آزمون و تاثیر آن در نتیجه نهایی خودتان باشید چرا که شرایط برای همه یکسان است و دیگران نیز با این مشکل مواجه هستند.»
مشاور رشته مهندسی مکانیک در موسسه مدرسان شریف به داوطلبان توصیه کرد از مطالعه جزوه و کتاب‌های مراجع خودداری کنند و منابعی را بخوانند که برای آزمون کارشناسی‌ارشد نوشته شده‌اند.
 
•لاک‌پشت باشید 
سعید جهانی، مشاور رشته مهندسی کامپیوتر و IT در موسسه مدرسان شریف، آخرین سخنران این همایش بود.  
او آزمون کارشناسی‌ارشد را به یک مسابقه اتومبیل‌رانی تشبیه کرد و گفت: «برای موفقیت در این مسابقه شما علاوه بر اینکه باید ماه‌ها برای کسب آمادگی تلاش کنید، در خود روز آزمون هم باید آماده باشید. در غیر این صورت حتی اگر شوماخر باشید نمی‌توانید موفقیتی کسب کنید. به همین دلیل آمادگی روانی و جسمی در روز کنکور اهمیت زیادی دارد.»
جهانی در ادامه به داوطلبان توصیه کرد از هر کسی مشاوره نگیرند. 
به گفته او در بعضی دانشگاه‌های برتر رسم است که دانشجویان از دانشجویان سال‌های برتر در مورد نحوه مطالعه و رمز موفقیت آنها راهنمایی می‌خواهند در حالی که این کار دو اشکال دارد: «نخست اینکه ممکن است راهی که افراد دیگر رفته‌اند برای شما مفید نباشد.»
جهانی ادامه داد: «از سوی دیگر در این دانشگاه معمولا افراد به وقت زیادی که برای درس خواندن صرف کرده‌اند اشاره نمی‌کنند و این موضوع را به نوعی افت می‌دانند. به همین دلیل ممکن است صادقانه به سوال شما پاسخ ندهند.»
او افزود: «در صورتی که فردی به شما گفت برای پذیرش در این آزمون لازم نیست زیاد درس بخوانید و خودش با یک یا دو ماه درس خواندن موفق شده است، حرف او را باور نکنید.»
مشاور رشته مهندسی کامپیوتر و IT در موسسه مدرسان شریف، در ادامه سخنان خود به حاضران توصیه کرد آهسته ولی پیوسته درس بخوانند.
به گفته او بعضی افراد با قدرت و انگیزه زیادی درس خواندن را آغاز می‌کنند ولی به مرور انرژی خود را از دست می‌دهند و به تدریج از ساعت درس خواندن آنها کاسته می‌شود. 
حتی ممکن است این افراد مدتی اصلا درس نخوانند ولی به زمان کنکور که نزدیک می‌شوند دوباره با سرعت و صرف وقت و انرژی زیاد شروع می‌کنند به درس خواندن. 
آنها می‌خواهند در یک ماه باقی مانده به کنکور زمانی را هم که از دست داده‌اند جبران کنند ولی معمولا در انتها به نتیجه دلخواه خود نمی‌رسند. 
به همین دلیل داوطلبان باید به مرور ولی به صورت پیوسته مطالعه کنند.  
جهانی در بخش دیگری از سخنان خود انتخاب منابع مناسب و شرکت در آزمون‌های آزمایشی را بسیار مهم دانست و افزود: «لازم نیست تمام منابع را از یک موسسه تهیه کنید. هر موسسه ممکن است در یک درس قوی‌تر عمل کرده باشد. تحقیق کنید و بهترین کتاب‌ها را تهیه کنید.»
او ادامه داد: «حتی‌الامکان کتاب‌های مرجع را مطالعه نکنید مگر اینکه احساس کنید در مورد یک موضوع خاص توضیحات کتاب کنکور  مبهم است و شما نمی‌توانید به خوبی آن را درک کنید. در این صورت فقط برای همان مبحث خاص به کتاب‌های مرجع رجوع کنید.»
به گفته او در صورتی که داوطلبان وقت زیادی داشتند، می‌توانند مثال‌های موجود در کتاب‌های مرجع را نیز مطالعه کنند. 
جهانی در مورد آزمون‌های آزمایشی نیز گفت: «سرفصل‌های این آزمون‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که اگر شما به صورت دقیق بر اساس آنها عمل کنید تا پایان آذرماه تمام مباحث لازم را مطالعه کرده‌اید و این زمان ایده‌آلی است.»
مشاور رشته مهندسی کامپیوتر و IT در موسسه مدرسان شریف افزود: «بعضی افراد به این بهانه که نمی‌توانند بر اساس سرفصل‌های آزمون‌های آزمایشی عمل کنند و از سرفصل‌ها عقب می‌افتند، از شرکت در این آزمون‌ها اجتناب می‌کنند. در حالی که اگر خود شما هم بخواهید برای مطالعه برنامه‌ریزی کنید باید تا پایان آذرماه مطالعه مباحث را به پایان برسانید.»
او در پایان گفت: «حسن شرکت در آزمون‌های آزمایشی در این است که داوطلبان را مجبور به مطالعه می‌کنند و حس رقابت را در آنها به وجود می‌آورند. همچنین به داوطلبان کمک می‌کنند توانایی‌ها و ضعف‌های خود را بشناسند.»
 
•مسابقه هوش و جلسه پرسش و پاسخ
در پایان «همایش راهکارهای موفقیت در مسیر آزمون کارشناسی‌‌ارشد» آزمون هوشی برگزار شد که برنده آن توانست «یک سال استفاده رایگان از خدمات موسسه مدرسان شریف» را به دست آورد.

پس از اتمام همایش نیز داوطلبان رشته‌های مختلف، در گروه‌های جداگانه در جلسه پرسش و پاسخی با مشاور رشته خود شرکت کردند.

۰ نظر موافقین ۰ ۱۰ خرداد ۹۴ ، ۱۴:۱۷


جناب آقای محمد حسن امیریون رتبه ۲۰ کنکور دکتری برق قدرت و پذیرفته مهندسی برق – قدرت دانشگاه تهران در آزمون دکتری ۱۳۹۲ می باشد. گرایش ایشان در دو مقطع قبلی نیز قدرت بوده است.

PIC

پی اچ دی تست : با سلام لطفا در خصوص تحصیلات خود در مقاطع قبلی توضیح دهید.

 در سال ۱۳۸۶ با رتبه    ۶۱۴ ریاضی منطقه ۲ و رتبه کل ۱۶۷۰    در رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی اصفهان پذیرفته شدم. در سال ۱۳۹۰ دوره کارشناسی را به پایان رساندم و در همین سال با استفاده از امتیاز استعداد درخشان در رشته مهندسی برق گرایش سیستم های قدرت وارد دانشگاه علم و صنعت شدم.

پی اچ دی تست: از نحوه آمادگی خود برای آزمون دکتری بگویید.

من در برنامه ریزی های خود از ابتدا به هر دو بخش مصاحبه و آزمون کتبی توجه داشتم. از شهریورتا بهمن ماه تمرکزم روی ارائه مقاله بود و تا آذرماه چهار مقاله برای کنفرانس های داخلی ارسال کردم و از آذر تا بهمن نیز مشغول تهیه و ارسال یک مقاله ISI و یک مقاله علمی پژوهشی بودم.

از اواسط بهمن ماه به سراغ آزمون کتبی رفتم. در این مدت کاملا روی آزمون متمرکز بودم و شش تا هشت ساعت در روز مطالعه داشتم. چه در زمان کار روی مقالات و چه در زمان مطالعه برای آزمون با بچه های خوابگاه هماهنگ بودیم و به صورت گروهی و در کنار هم مطالعه می کردیم. اکثر بچه ها معتقدند آن فضای خوابگاه تأثیر زیادی در انگیزش و موفقیت آنها داشته است.

پی اچ دی تست : در تشخیص منابع مشکلی نداشتید؟

- خیر،در رشته ما منابع تقریبا مشخص هستند. درس ماشین های الکتریکی که در آزمون کارشناسی ارشد هم وجود داشت و من هم از همان کتاب کنکوری مدرسان شریف و کمی هم کتاب پارسه استفاده کردم.

برای درس دینامیک منبع کنکوری نبود و کتاب دکتر مهدی کراری که از اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستند را خواندم.

با توجه به زمان محدودی که داشتم کتاب ها مربوط به الکترونیک قدرت را مطالعه نکردم. به ویژه که این درس را در دوره کارشناسی ارشد نگذرانده بودم. جزوه درسی الکترونیک صنعتی دوره کارشناسی ام را که سرفصل های آن به این درس شباهت دارد خواندم که تا حدی مفید بود.

پی اچ دی تست : زبان و استعداد تحصیلی چطور؟

چون در زمینه زبان از قبل مشکلی نداشتم وقت زیادی برای این درس صرف نکردم. البته نزدیک آزمون کمی لغت های ۵۰۴ و تافل را مرور کردم.

برای استعداد تحصیلی هم کتاب مدرسان شریف را گرفتم اما تقریبا نخواندم. تنها مروی کلی کردم تا با سبک سوالات آشنا شوم. نمونه سوالات سازمان سنجش را هم بررسی کردم.

پی اچ دی تست : قبل از برگزاری مصاحبه ها با اساتید صحبت کرده بودید ؟

خیر. ولی به سایت دانشگاه ها مراجعه کرده بودم و از زمینه کاری اساتید اطلاع داشتم. البته در دانشگاه تهران با توجه به اینکه نمرات مصاحبه به طور کلی و با توجه به سوابق آموزشی و پژوهشی داده می شود صحبت با اساتید تأثیر زیادی هم نداشت. اما در دانشگاه شریف این طور نیست. آنجا هر دانشجو توسط یک استاد انتخاب می شود و از ابتدا استاد راهنمای هر دانشجو مشخص است.

پی اچ دی تست : ترتیب انتخاب هایتان چگونه بود؟

تهران ، شریف ، علم و صنعت ، خواجه نصیرالدین طوسی و صنعتی اصفهان

پی اچ دی تست : علم و صنعت با این ترتیب مشکلی نداشت؟

خیر. من قبلا با استادم در مورد نحوه انتخاب هایم صحبت کرده بودم و ایشان هم بابزرگی موافقت کردند که جا دارد از ایشان تشکر نمایم.

پی اچ دی تست: مصاحبه ها چطور بود؟

در هیچ یک از مصاحبه ها سوال علمی نپرسیدند. تنها سوالات عمومی در خصوص انگیزه تحصیلی ، زمینه کاری موردعلاقه و … پرسیده می شد و گاهی مقالات بررسی می گردید.

پی اچ دی تست : نکته ای هست که جامانده باشد ؟

تنها اینکه به همه داوطلبان توصیه می کنم قبل از انتخاب این راه حسابی فکر کنند. به هر حال راههای زیادی برای پیدا کردن کار و کسب درآمد هست. اگر این را در خود می بینند که چندسالی از خیر کار  و درآمد بگذرند وزندگی خود را صرف تحصیل کنند این راه را انتخاب کنند.



۰ نظر موافقین ۰ ۱۰ خرداد ۹۴ ، ۱۴:۱۶


نقش اراده در افزایش ضریب موفقیت

در ادامه میاحث موفقیت به یکی دیگر از راه های آن یعنی  اراده و راهکارهای تقویت آن نگاهی کوتاه خواهیم داشت.

اراده چیزی نیست که با خواندن در کتاب به دست ببیاید اراده یک تصمیم است یک نیروی فوق العاده که فقط زمانی بدست می اید که انسان به پیشرفت و آینده اش و اتفاقی که در آینده قرار است با صبر و تلاش برایش بیفتد و هنوز نیفتاده است(مثل قبول شدن در دانشگاه)  فکر کرده و در حال حاضر به آن اهمیت بدهد، غیر از این باشد اراده ای در کار نیست.

وقتی انسان به آن اتفاق و موفقیت بیشتر از مسایلی که الان پیش رویش است اهمیت بدهد ( مثل زمانیکه اطرافمان پر از جذابیت ها و تفریحات مورد علاقه مان است ) و البته برای بدست اوردنش تلاش کرده و سختی ها و رنج هایی که ممکن است بوجود اید را تحمل کند یعنی  فرد با اراده ای است.
راه‏کارهای تقویت اراده
در این بخش برای تقویت اراده راهکارهایی پیشنهاد شده که پیش از بیان این راهکارها بهتر است فرد با اراده و در مقابل آن، فرد بی‏ثبات و فاقد اراده را توصیف کنیم. فرد با اراده کسی است که ابتدا دربارة کارش به خوبی تأمل می‏کند، سپس تصمیم به انجام دادن آن می‏گیرد و با فعالیت و ثبات قدم، آن را اجرا می‏کند. بنابراین، پافشاری بر تصمیمی غلط یا داشتن میلی بلندپروازانه، ثبات قدم نیست. در مقابل، فردی که دارای اراده ضعیف است، با کمترین مشکل از انجام دادن کارِ خود دلسرد می‏شود و از انجام دادن آن باز می‏ماند.

برای تقویت اراده، پیمودن مراحل ذیل لازم است:

1. باید کارهای خود را به دقت ارزیابی کنید. در این مرحله، باید به مدت چهار روز و هر روز پنج دقیقه، اعمال و رفتار خود را بسنجید و بررسی کنید که اعمال شما چقدر با اراده است. آیا پس از اراده، پی‏گیری و ثبات دارید یا احساسات و محرک‏های بیرونی شما را متوقف می‏کند؟ در ضمن، تعیین کنید که چند درصد از اعمال شما، از روی عادت و فاقد اراده است. در این مرحله، پی خواهید برد که اراده شما، دست‏کم در بعضی موارد، نارسا است و ملاحظه خواهید کرد که اگر بعضی از اعمال شما با ارادة قوی انجام شود. بازده بیشتری خواهید داشت و لذا به اهمیت تقویت اراده پی خواهید برد.

2. در مرحلة دوم، باید از تلقین استفاده کنید؛ تلقین‏های منفی را به تدریج از خود دور کنید و مثلاً جمله «من همیشه کارهای خود را ناتمام رها می‏کنم» یا «هر چیز کوچکی اراده مرا متزلزل می‏کند» را از خاطر خود بزدایید. در عوض، به خود تلقین کنید که: «کسب اراده قوی برای من آسان است و من برای به دست آوردن آن خواهم کوشید».

3. هر روز چند کار ارادی برای خود ترتیب دهید. این کارها باید مستلزم جد و جهد واقعی باشد. همچنین این کارها نباید خارج از توانایی فعلی شما باشد؛ برای مثال هر روز صبح برنامه‏ای را برای تمام روز تنظیم کنید. این برنامه باید بدون افراط و زیاده‏روی باشد. سپس به هر قیمتی آن را دنبال کنید. هیچ چیز نباید مانع کار شما شود.

4. تعداد کارهای ارادی و میزان مشکل بودن آنها را به تدریج افزایش دهید.

5. هر شب، اعمال خود را محاسبه کنید. رفتار‏های ارادی موفق و موارد ضعف را یادداشت کنید. در موفقیت‏ها شکر‏گزار باشید و در صورت ضعف، در صدد رفع آن‏ برآیید.

6. همة نیروهای ما از خدا است، پس باید در برابر موانع، از خداوند کمک جوییم. ارادة ما نیز باید در جهت اراده خداوند باشد؛ یعنی، چیزی را اراده کنیم که مورد رضایت و اراده حق تعالی است. افرادی که اراده آنها در جهت معصیت است، ثبات قدم ندارند و زود در برابر مشکلات در می‏مانند، ولی اگر انسان به دنبال رضای خداوند در جهت انجام وظیفه باشد، مسلما اراده او آهنین و خلل‏ ناپذیر خواهد شد.

نوشته شده توسط: نگارمکاریان
۰ نظر موافقین ۰ ۱۰ خرداد ۹۴ ، ۱۴:۱۶